مکمل‌ زینک چیست؟

مکمل زینک

زینک یک ماده ضروری است که بدن قادر به تولید آن نیست و برای دریافت آن باید از منابعی چون گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و …. آن را جذب کرد. زینک نقش بسیار زیادی بر سلامت بدن دارد که در ادامه در رابطه با مفاسد آن کامل توضیح می دهیم. اما این را به‌خاطر بسپارید که مصرف بیش از اندازه مکمل زینک می توانند، جذب دیگر ویتامین‌ها و منابع طبیعی را مختل کند.

مکمل زینک

زینک در بدن
یکی از مهمترین ترین نقش های زینک در بدن، تنظیم آنزیم های بدن است. با این کار باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. تی فرایند متابولیک بدن، گاز کربن دی‌اکسید آزاد می شود. همچنین یکی دیگر از وظایف زینک از بین بردن گاز کربن دی‌اکسید از بدن است. زینک یکی از بهترین مکمل ها برای مردان است تا سطح تستوسترون خود را حفظ کنند. تاثیرات دیگر مکمل زینک در دیگر قسمت های بدن عبارت‌اند از:

۱_ افزایش ساخت سلول های عصبی

۲_ عملکرد بهتر پروتئین مغز، برای عملکرد بهتر سیستم عصبی

نکته: کمبود زینک در بدن باعث کم شدن حافظه (آلزایمر) و آلزایمر می شود.

کمبود مکمل زینک میتواند عوارضی را برای بدن داشته باشد. بنابراین، حتما اگر میزان آن در بدن شما کم است، از ویتامین های حاوی زینک و یا مکمل زینک استفاده کنید. بسیاری از افراد به دلیل کار و یا به دلیل رژیم های که دارند، مثلاً گیاهخواران میزان کمتری زینک را جذب می‌کنند.

مکمل

فواید مکمل زینک
مکمل زینک جزو آن دسته از ویتامین ها قرار میگیرد که بدن توان تولید آن را ندارد. بنابراین، باید از منابع طبیعی و یا مکمل های حاوی مکمل زینک برای جذب آن استفاده کرد. کمبود زینک در بدن می‌تواند عوارض چون:

۱_ ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن

۲_ ریزش مو

۳_ کاهش میل به غذا خوردن

و بسیاری از موارد دیگر که با کمبود مکمل زینک ممکن است رخ بدهد. بیشتر افرادی که رژیم های خاص مثل گیاهخواران این ویتامین را در بدنشان به میزان کمی دارد. ولی بسیاری از بیمارانی که بیماری های خاص دارد مثل سرطان، دیابت و …. هم باید به این موضوع توجه کنند.

البته نکته بسیار مهم در رابطه با این مکمل این است، که می تواند در مدت زمان کوتاهی تمام ضعف های بدن را رفع کند. مثل افرادی که سیستم ایمنی ضعیف، ریزش مو و یا اسهال را به دلیل کمبود زینک در بدن دارند، می توان با مصرف مواد مغذی که دارای زینک بالا و یا مکمل زینک این کمبود را در مدت زمان بسیار کوتاهی درست کرد. بنابراین، نگران جبران کمبود آن نباشید.

زینک

سیستم ایمنی بدن
می توان مهم ترین تاثیری که زینک در بدن می گذارد را به افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. بسیاری از بیمارانی که باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن و یا به دلیل هر بیماری سیستم ایمنی شأن کاهش یافته، مکمل زینک می تواند به بازسازی سیستم ایمنی بدن بسیار موثر باشد.

نکته: به دلیل افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن با مصرف مکمل زینک، میزان سرماخوردگی نیز کمتر می شود. همچنین از مبتلا شدن به بیماری های خاص مثل دیابت، سرطان و …. جلوگیری می کند. بنابراین، حتماً سعی کنید از این مکمل استفاده کنید. اگر بیمار هستید به فرایند بهبود شما سرعت می بخشد. و اگر بیمار هم نیستید استفاده کنید زیرا، از ابتلا به بیماری ها جلوگیری می‌کند. البته حتما قبل از استفاده از هر نوع مکملی با پزشک خود مشورت کنید.

زینک

افزایش عملکرد قلب
بسیاری از مرگ و میر های که در دنیا امروزه اتفاق می افتد، به دلیل بیماری های قلبی است. بنابراین، یکی از مهم ترین مسائل برای هر فرد افزایش عملکرد قلب و اطمینان از سلامت آن است. یکی دیگر از تأثیرات مثبت مکمل زینک کمک رسانی به افزایش عملکرد قلب است. یکی از مهمترین عوامل برای جلوگیری از آسیب دیدن قلب کاهش تری‌گلیسیرید و کلسترول بدن است.

مکمل زینک با کاهش میزان تری‌گلیسیرید و کلسترول در بدن و سطح خون باعث سلامت ماندن قلب می شود. یکی از عواملی که باعث کاهش سلامت قلب می شود، کمبود زینک در بدن است. بنابراین، حتما برای سالم ماندن قلب از مکمل زینک و منابعی که زینک بالایی دارند استفاده کنید.

عملکرد بهتر مغز و اعصاب
زینک به دلیل وجود یون های فلزی در خود باعث بهبود عملکرد مغز می شود. زینک باعث رشد مغز در نوزادان و کودکان کم سن می شود. همچنین باعث حفظ سلامتی مغز در سنین بالاتر می شود. یکی دیگر از فواید زینک در مغز تنظیم سیستم عصبی است. کمبود زینک در مغز عوارض جبران‌ناپذیری دارد. از عوارض کمبود زینک در مغز میتوان به سکته مغزی و دیگر بیماری منجر شود. بنابراین، حتما از مواد مغذی که دارای زینک بالا و یا مکمل زینک برای افزایش سلامت و بهبود عملکرد مغز استفاده کنید.

میزان زینک در مواد مغذی
میزان زینک مورد نیاز برای هر فرد را ۱۱ میلی‌گرم در روز برآورد کرده اند، که بخش زیاد آن از طریق عرق کردن از بدن خارج می شود. یکی از بهترین منابع برای تامین زینک، غذاهای دریایی هستند. صدف در هر ۱۰۰ گرم، ۷۸ میلی‌گرم زینک وجود دارد، که این میزان بسیار فوق‌العاده است.

بیشتر زینک در منابع پروتئینی مثل گوشت، مرغ و یا ماهی وجود دارد و افرادی که رژیم های خاص مثل گیاهخواران که از منابع پروتئینی استفاده نمی کنند، از زینک کمی برخوردارند. زیرا، زینک موجود در منابعی که گیاهخواران استفاده می کنند بسیار کم است. با اینکه رژیم های گیاهخواران میزان زینک که ۱۱ گرم در روز است را تامین می‌کنند، اما برای جذب بیشتر این ویتامین باید از مکمل زینک استفاده کنند.

نکته1: مکمل زینک یک مکمل بی عارضه است. بنابراین، اگر از میزانی که نوشته نیز افزایش یابد، عوارضی را همراه خود نخواهد داشت.

نکته۲: افراد گیاهخوار بهتر است از مکمل زینک استفاده کنند زیرا زینک موجود در رژیم های آنها مثل قارچ، سویا و….. بسیار کم است. اما باز تاکید می کنیم که با مصرف این منابع زینک مورد نیاز روزتان را تأمین می کنید.

مکمل

مکمل های زینک
مکمل زینک انواع مختلفی دارد. هر کدام از انواع مکمل زینک تاثیر متفاوتی در بدن دارند. در ادامه چندین نوع محبوب مکمل زینک را توضیح می دهیم:

۱_ گلوکونات
این نوع مکمل زینک را می توان رایج ترین نوع مکمل زینک دانست. زینک گلوکونات را میتوان در بسیاری از قرص های مکیدنی و سرماخوردگی یافت.

۲_ استات
این نوع مکمل زینک را می توان رایج ترین نوع مکمل زینک دانست. زینک استات را میتوان در بسیاری از قرص های مکیدنی و سرماخوردگی یافت.

۳_ سولفات
این نوع مکمل زینک را می توان رایج ترین نوع مکمل زینک دانست. زینک سولفات را میتوان در بسیاری از قرص های مکیدنی و سرماخوردگی یافت. در کنار این موارد برای درمان آکنه نیز بسیار مفید است.

۴_ پیکولینات
این نوع مکمل زینک را می توان رایج ترین نوع مکمل زینک دانست. زینک پیکولینات را میتوان در بسیاری از قرص های مکیدنی و سرماخوردگی یافت. در کنار این موارد میزان جذب این نوع زینک از دیگر موارد سریع تر است.

۵_ اوروتات
این نوع مکمل زینک هم نیز جزو رایجترین نوع مکمل زینک به حساب می آید.

۶_ سیترات
این نوع مکمل در کنار جذب بالا نسبتاً طعم بهتری نسبت دیگر به دیگر نوع ها دارد.( مکمل های زینک تقریباً تلخ مزه هستند.)

زینک گلوکونات را می توان محبوب ترین نوع مکمل زینک در بازار نامید. زیرا، در کنار تاثیر بسیار خوبی که دارد، قیمت نسبتا مناسبی دارد. بنابراین، اگر هم دنبال کارآیی و هم جنبه اقتصادی را می خواهید رعایت کنید می توانید از زینک گلوکونات استفاده کنید. اما اگر از لحاظ مالی مشکلی ندارید و توان هزینه های بیشتری دارید، پیشنهاد می شود از نوع زینک پیکولینات استفاده کنید.

عوارض مکمل زینک
اولین چیز و مهمترین مسئله قبل از مصرف هر گونه مکملی مشورت با پزشک است. بنابراین، حتماً قبل از مصرف مکمل زینک با پزشک خود مشورت کنید. مکمل زینک تقریباً یک مکمل بی عارضه به حساب می آید. اما در صورتی که به اندازه استفاده شود. طبق تحقیقات انجام شده مصرف بیشتر از ۴۰‌ میلی‌گرم زینک در روز می تواند عوارضی را همراه خود داشته باشد. البته نسبت به بدن هر فرد می توانند این مقدار کم و زیاد شود. اما میانگین روی ۴۹ میلی‌گرم است. بنابراین، اگر کمتر از این میزان استفاده کنید نگران هیچ گونه عوارضی نباشید.

دیدگاهتان را بنویسید