آیا مکمل ها عوارض دارند؟

مکمل

بسیاری از افراد سودجو و کلاهبردار برای افزایش میزان سود خود در فروش مکمل های ورزشی، از محصولات تقلبی و فیک که ممکن از عواقب جبران ناپذیری را همراه خود داشته باشند، به فروش می رسانند. ما در این مقاله می خواهیم در رابطه با عوارض مکمل ها، و یا اصلا آیا بدن به مکمل نیاز دارد، توضیح دهیم.

از کجا بفهمیم به مکمل ها نیاز داریم؟
عموم مردم اصلا نیازی به استفاده از مکمل های ورزشی ندارند.
مکمل های ورزشی برای تکمیل کردن برنامه غذایی و ویتامین‌های ورزشکاران مورد استفاده قرار می گیرد. ولی طبق تحقیقات که شده اولویت تامین ویتامین ها از قبیله فیبر، انواع ویتامین ها، مواد معدنی و ….. باید از منابع طبیعی به دست بیایند. و فقط در بعضی از ویتامین ها که بدن مشکل دارد( کم دارد) باید در میزان کم و دوز های پایین مورد استفاده قرار بگیرد، در غیر اینصورت اولویت تامین ویتامین های بدن با مواد طبیعی و مغذی است.

عوارض مکمل ها
مکمل ها ممکن است در کنار تاثیرات مثبتی که دارند، عوارضی را همراه خود نیز داشته باشند.مثلا مادران شیرده، افراد مبتلا به بیماری های خاص (سرطان، دیابت و……)، استفاده از داروهای خاص و….. قبل از استفاده از هرگونه مکملی حتماً باید با پزشک خود مشورت کنند. زیرا ممکن است مکملی که مصرف می کنند با داروهایی که فرد بیمار مصرف می کند تداخل داشته باشد. آما اگر مکمل ها را در دوز های کم و تحت بررسی پزشک مصرف کنید، عوارض که ندارد هیچ، باعث تاثیرات بسیار مثبتی در بدن می شود.

تاثیر مکمل ها برای افرادی که بیماری دارند
بسیاری از مکمل ها برای بیمارانی که با بیماری های سخت دسته پنجه نرم می کنند نیز تجویز می شود. مثلاً برای افراد سرطانی که توان استفاده از مواد غذایی را زیاد ندارند، مکمل کراتین تجویز می شود تا جلوی از دست رفتن عضلات بدن را بگیرد و باعث شادابی، انرژی و افزایش توده های عضلانی بدن شود. البته افرادی که بیماری های خاص مثل سرطان، دیابت و …. را دارند، حتما قبل از استفاده از این مکمل ها باید با پزشک خود مشورت کنند. شاید نوع بیماری که شخص بیمار دارد با مکمل ها سازگاری ندارد و باعث تشدید حال بیمار شود.


زمان مصرف مکمل ها
مکمل ها اگر در دوز هایی که برایشان تایین شده مصرف شوند، هیچ عوارضی را همراه خود ندارند. اما زمان وقتی بد می شود که ورزشکاران برای تغییرات بیشتر، شروع به استفاده از دوز های بالا مکمل ها می کنند. دوز های بالا مصرف مکمل ها ممکن است برای بدن عوارضی را داشته باشند. و یا افرادی که کاملا مکمل ها را جایگزین وعده های غذایی خود کرده اند.
مکمل ها انواع مختلفی دارند که هر کدام بازه زمانی مشخص خود را دارند. برای استفاده از هر نوع مکمل( کراتین، پروتئین وی، گینر و …..)، قبل از استفاده حتما در رابطه با آن مکمل تحقیق کنید و چنتا مقاله بخوانید.

مکمل

مکمل های تایید شده از سازمان غذا و داروی جهان FDA
FDA و یا همان Food and Drug Administration سازمان غذا و داروی آمریکا است. این سازمان نظارت بسیار زیادی بر مکمل های تولید شده دارد. سازمان FDA هر گونه مشکلی که ایمنی لازم را ندارند سریعاً از بازار خارج می کند. بنابراین هر گونه مکملی که سازمان FDA بر روی آن حک شده است، نسبتاً مکمل خوب بازار به حساب می آید. در دیگر کشور ها نیز همین گونه است.

انگلستان هم سازمان غذا و داروی مجرای خود را دارد و اگر مکمل های که در کشور انگلستان تولید می شوند، پروانه سازمان غذای انگلیس بر روی آن ها حک شود، یعنی کشور انگلیس آن برند را تأیید کرده است. کشور ایران در حوزه تولید مکمل نیز پیشرفت های بسیار زیادی کرده است. ولی باید دقت کنید که مکملی که مصرف میکنید حتما سیب سلامت سازمان غذا و داروی ایران را داشته باشد. اگر مکملی نشانه سازمان غذا و داروی کشور خود را روی محصول چاپ نکرده بود، به هیچ عنوان از آن مکمل استفاده نکنید، زیرا ممکن است عوارض جبران ناپذیری همراه داشته باشد.


نکته: حتی اگر مطمئن هستید که از آنجایی که مکمل را تهیه می کنید قابل اعتماد است، به هیچ عنوان از آن مجموعه مکملی که دارای لوگوی سازمان غذا و دارو نیست، به هیچ آن مکمل را تهیه‌ نکنید. در سال ۲۰۱۵ در کشور آمریکا با اینکه وال مارت یکی از بزرگترین و ثروتمندترین برند دنیا به حساب می آید، در فروشگاه خود مکمل با برند خود را به فروش می رساند که این مکمل ها بعد از تحقیقات، مکمل های فیک بودند.

دیدگاهتان را بنویسید